img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Koreańska sól bambusowa 9-krotnie prażona BARDZO GRUBA - 9 x Gebrand Bamboezout coarse - 1000g BIO Amanprana

  • Cena brutto: 1 328,94 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Sól bambusowa (Jukyeom) to specjalny rodzaj soli z Korei. Po raz pierwszy została tam wyprodukowana 1000 lat temu przez mnichów jako lekarstwo na zdrowie mieszkańców Korei. Jest produkowana w tradycyjny sposób i ręcznie, poprzez pieczenie. Za każdym razem, gdy sól bambusowa jest prażona, raz, dwa lub 9 razy, jej jakość rośnie. Więcej zanieczyszczeń jest usuwanych, a stężenie minerałów w soli wzrasta. Kolor staje się coraz ciemniejszy. Sól bambusowa prażona 9 razy jest więc nazywana solą purpurową. Pieczenie soli bambusowej zajmuje 3 lata 9 razy! Proces prażenia nadaje również soli wysoką zawartość siarki. To sprawia, że ​​sól bambusowa jest bardzo alkaliczna lub zasadowa (wartość pH między 9 a 12), podczas gdy większość rodzajów soli jest kwaśna. Sól bambusowa może zatem neutralizować kwaśne pożywienie, co stanowi dobrą pożywkę dla wielu chorób.

    Sól bambusowa jest bardzo słona i ma wysoką zawartość siarki. Po chwili ten smak zanika i można nawet poczuć odrobinę słodyczy. Sól bambusowa jest więc czymś więcej niż tylko aromatyczną przyprawą. Możesz jej używać do wielu rzeczy: jako bogaty w minerały suplement lub wzbogacający jedzenie, ale także do mycia zębów, kąpieli lub jako roztwór soli do nosa, oczu i twarzy. W zależności od zastosowania możesz wybrać drobną lub grubą sól.

    Waga: 1000g

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach