Kasztany kandyzowane w syropie 310g flakon
-
Dostępność:
Jest
- Producent: Clement Faugier
- Cena brutto: 84,84 zł
kasztany kandyzowane w syropie - flakon 310g
Producent: Clement Faugier
Składniki: kasztany, cukier, syrop glukozowy, aromat waniliowy naturalny, 200g same kasztany.
Zastosowanie: Do bezpośredniego spożycia.
Używane w cukiernictwie, do produkcji przez cukierników własnych kasztanów kandyzowanych.
Do przygotowywania deserów, ciast, dodatek do lodów.
Pomysł na wykorzystanie: Kawa kasztanowa
Składniki:
2 łyżeczki kawy do parzenia w ekspresie
1 łyżeczka ciepłego mleka
2 łyżki stołowe pianki z mleka
3 łyżki stołowe puree kasztanowego (amatorzy słodkiej kawy mogą zastąpić puree, kremem kasztanowym)
1 kasztan kandyzowany pokrojony na małe kawałeczki
Przygotować piankę z mleka i odstawić ją na bok. Wymieszać puree
kasztanowe z ciepłym mlekiem. Melanż umieścić w naczyniu, w którym
będzie serwowana kawa. Umieścić bezpośrednio pod kapnikiem ekspresu i
zaparzyć kawę. Na górze umieścić wcześniej przygotowaną piankę i
posypać pokrojonym kasztanem kandyzowanym.
Okres przechowywania 5 lat