Ekologiczna pełnoziarnista kasza manna z samopszy. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek. Ugotowana na mleku lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie.
Skład:
Pełnoziarnista kasza manna z pszenicy samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 9 g
Białko: 15 g
Sól: 0,003 g
Sposób przygotowania:
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji)
Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
Informacja alergenna:
Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z: żyta, owsa, orkiszu,
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 400g