img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Jogurt ACIDOLAKT VIVO starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny jogurt - 1 fiolka

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: ZAKWASKI
  • Promocja
  • ACIDOLAKT VIVO

    Składniki (liofilizowane szczepy bakterii): Lactobacillus acidophilus NCFM-700396, Lactobacillus brevis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis.
    masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.
    Ilość bakterii w 1g:
    Bakterie kwasu mlekowego ok. 5 mld
    Jogurt - mleko acidofilne
    Kultury bakterii zawarte w fiolkach Acidolakt Vivo umożliwiają przygotowanie jogurtu probiotycznego (inaczej mówiąc mleka acidofilnego), o dużym stężeniu kwasu mlekowego. Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.
    Bakterie acidofilne - co warto wiedzieć?
    Zakwaska Acidolakt ukwasza jogurt probiotyczny bogaty w szczepy z rodziny lactobacillus acidophilus, które dobrze aklimatyzuje się w jelitach. Jogurt uzyskany dzięki działaniu tych kultur znany jest również jako mleko acidofilne. Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków. Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie dla nich niesprzyjającego środowiska. Mleko acidofilne może być stosowane wraz z lekami oraz produktami spożywczymi.
    Dla dzieci i dorosłych
    Od wielu lat Acidolact (mleko acidofilne) jest wykorzystywany jako pożywienie dla dzieci już od 1 roku życia. Domowo uzyskany jogurt np. z Zakwaski Acidolakt zawiera świeżą florę bakteryjną o wysokiej aktywności. Dodatkowym atutem takiego jogurtu jest brak jakichkolwiek zbędnych substancji takich jak: mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier.
    Ciekawostka - stosowanie miejscowe
    Przy bakteryjnych i grzybiczych zakażeniach skóry lub błon śluzowych można stosować ukwaszone produkty mleczne takie jak Acidolact w formie okładu. Na dotknięte chorobą miejsca nanosi się ukwaszony produkt mleczny i pozostawia na 5-15 minut. Okład można zrobić z użyciem gazika, bandażu lub waty. Miejsce po okładzie należy umyć zimną wodą bez mydła. Zamiast ukwaszonego mleka można użyć Zakwaskę z buteleczki, którą rozpuszcza się w niewielkiej ilości wody o temperaturze pokojowej (wcześniej przegotowanej).
    Acidolakt polecany jest dla:
    osób chcących wprowadzić do diety florę bakteryjną lactobacillus acidophilus,
    osób w trakcie leczenia chorób,
    dla dzieci od 1 roku życia,
    dla młodzieży, dorosłych i seniorów
    do diety codziennej

  • Cena brutto: 9,00 zł
Niedostępny
szt.
Dodaj do mojej listy
img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach