Powrót do listy produktów
Herbata czarna SHENNONG GOLDEN SPIRAL - puszka 100g Biotern
-
Dostępność:
Brak
- Producent: Biotern / Prima-Tea
- Zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca
- Może obniżać ciśnienie
- Zmniejsza poziom złego cholesterolu
- Może pomóc osobom z cukrzycą
- Podnosi poziom energii i zwiększa koncentrację
Golden Spiral to
ciasno zwijana czarna herbata pochodząca z prowincji Hubei, leżącej w
centralnej części Chin. Jest to odpowiednik Green Snaila. Jest to jedna z
najlepszych i najbardziej pożądanych herbat w Chinach. Golden Spiral w
swoim delikatnym wyglądzie kryje bogactwo aromatu i smaku, czyli to co w
czarnej herbacie najlepsze.
Sposób parzenia
Zaparzać
wrzątkiem 95 - 100°C przez około 3 - 5 minut. Po wskazanym czasie
listki oddzielić od naparu, gdyż wydzielające się do naparu garbniki
sprawią, że napar będzie gorzki i zahamują wchłanianie magnezu i żelaza
oraz mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego
organizmu.
Herbata Czarna –
pochodzi z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. Szczególnie
aromatyczna herbata pochodzi z Darjeeling, okręgu w północnych Indiach.
Proces produkcji składa się z czterech etapów: więdnięcia, zwijania,
fermentowania i suszenia. Czarna herbata jest poddawana procesowi pełnej
fermentacji. Napar może mieć ciemny intensywny kolor albo żywy,
czerwony. Zawiera duże ilości teiny o silnym stymulującym działaniu,
minerały i przeciwutleniacze chroniące przed chorobami serca, miażdżycą i
nowotworami, a flawonoidy przeciwdziałają zakrzepom krwi oraz dużą
dawkę fluoru, który chroni zęby przed próchnicą.
Właściwości zdrowotne herbaty czarnej
ciasno zwijana czarna herbata pochodząca z prowincji Hubei, leżącej w
centralnej części Chin. Jest to odpowiednik Green Snaila. Jest to jedna z
najlepszych i najbardziej pożądanych herbat w Chinach. Golden Spiral w
swoim delikatnym wyglądzie kryje bogactwo aromatu i smaku, czyli to co w
czarnej herbacie najlepsze.
Sposób parzenia
Zaparzać
wrzątkiem 95 - 100°C przez około 3 - 5 minut. Po wskazanym czasie
listki oddzielić od naparu, gdyż wydzielające się do naparu garbniki
sprawią, że napar będzie gorzki i zahamują wchłanianie magnezu i żelaza
oraz mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego
organizmu.
Herbata Czarna –
pochodzi z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. Szczególnie
aromatyczna herbata pochodzi z Darjeeling, okręgu w północnych Indiach.
Proces produkcji składa się z czterech etapów: więdnięcia, zwijania,
fermentowania i suszenia. Czarna herbata jest poddawana procesowi pełnej
fermentacji. Napar może mieć ciemny intensywny kolor albo żywy,
czerwony. Zawiera duże ilości teiny o silnym stymulującym działaniu,
minerały i przeciwutleniacze chroniące przed chorobami serca, miażdżycą i
nowotworami, a flawonoidy przeciwdziałają zakrzepom krwi oraz dużą
dawkę fluoru, który chroni zęby przed próchnicą.
Właściwości zdrowotne herbaty czarnej
- Cena brutto: 39,28 zł