img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
W ZWIĄZKU Z BARDZO DUŻĄ ILOŚCIĄ ZAMÓWIEŃ TERMIN REALIZACJI WYNOSI OKOŁO 3 DNI ROBOCZE
PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA
img
PRODUCENT:

Grzyb Chaga w proszku 0.25 kg NOWOŚĆ

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 80,00 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Chaga to najsilniejszy z grzybów witalnych i bardzo bogate źródło witamin grupy B. Zawiera fito-chemikalia takie jak: fenole, enzymy i sterole. Jest również bogata w kwas pantotenowy, ryboflawinę, kwas nikotynowy oraz melaninę. W grzybie tym znajdują się także spore ilości: potasu, miedzi, wapnia, manganu, żelaza oraz cynku. Chaga zawiera ponadto dysmutazę ponadtlenkową (enzym) oraz beta-glukan.  Ponadto stanowi bogate źródło witamin grupy B, minerałów, flawonów oraz pigmentów roślinnych.  

    Chaga to również jedno z najistotniejszych źródeł kwasu pantotenowego, który to jest kwasem niezbędnym do odpowiedniego metabolizmu białek, tłuszczów oraz cukrów w organizmie ludzkim, a także do syntezy części hormonów, szybszego gojenia się wszelkich ran oraz prawidłowego przebiegu procesu uwalniania energii. Grzyby Chaga zapobiegają bowiem przemęczeniu, a także wydatnie usprawniają układy: sercowo-naczyniowy, pokarmowy oraz nerwowy. 
    Grzyb leczniczy Chaga ma również niemały udział w wytwarzaniu tłuszczów i cholesterolu, a także hormonów i przekaźników nerwowych. Ponadto Chaga wpływa na szybszą regenerację tkanek oraz polepsza pigmentację i stan włosów.

    Zawarty w grzybie Chaga beta glukan z kolei bezpośrednio stymuluje nasz układ odpornościowy, czyniąc go odporniejszym na działanie wielu chorobotwórczych bakterii czy wirusów.

    Grzyby Chaga mają również działanie przeciwrakowe. Warto zaznaczyć, że w Polsce, pod koniec lat dziewięćdziesiątych, prowadzone były badania nad tym grzybem, które dość jednoznacznie wykazały, że przyczynia się on do zahamowania rozrostu guza mózgu. Grzyby terapeutyczne Chaga potrafią rozpoznać i zaatakować komórki rakowe, równocześnie te zdrowe pozostawiając niezmienione. 

     

    Stosowanie:

    2 łyżeczki grzyba Chaga zalać 1/2  szklanki ciepłej, przegotowanej wody i pozostawić na noc. Rano podgrzewać na małym ogniu do zagotowania, następnie odstawić na 5 minut, przecedzić i przelać do termosu. Pić po łyżce 3 razy dziennie.

     

    Lecznicze spożywanie Chaga przez ludzi nie zostało jeszcze dostatecznie udokumentowane lecz tak jak i inne grzyby bogate w beta glukan może powodować suchość w ustach i gardle, sporadyczne krwawienie z nosa.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach