Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 200 g NATURYA

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: Naturya
  • Cena brutto: 69,90 zł
Niedostępny
szt.

Sposób stosowania:
1 łyżeczka proszku 2-3 razy dziennie, rozmieszać z wodą lub sokiem jarzynowym. Pić dużo wody w ciągu dnia!
Zaleca sie dlugotrwałe stosowanie. Dzieci połowę dawki.

Składniki :
Chlorella pyrenoidosa


Nasza
nieprzetworzona organiczna chlorella ma połamane ściany komórkowe
oraz jest zatwierdzona jako Organiczna przez UK Soil Association

 

Chlorella to
jednokomórkowa zielona alga należąca do rodziny Zielenic
(łac. Chlorophyta). Jest okrągła i ma około 2 do 10 μm
średnicy. Chlorella zawiera włóknistą i nie trawioną przez
organizm powłokę zewnętrzną oraz wewnętrzne składniki
pokarmowe. Suszona chlorella zawiera około 45% białka, 20%
tłuszczu, 20% węglowodanów, 5% błonnika oraz 10% minerałów
i witamin. Dlatego też wiele osób uważa ją za atrakcyjne
źródło pożywienia, gdyż jest bogata w białko i inne
niezbędne składniki pokarmowe. Co istotniejsze, wiele spośród
korzyści zdrowotnych jakie przynosi, zostało odkrytych przez
różnych badaczy na całym świecie.

 

Oczyszczanie
krwi i przenoszenie tlenu

 

Chlorella jest w
stanie usunąć odpady metabolizmu z naszej krwi, ponieważ jej
włóknisty materiał łączy się z metalami ciężkimi i
pestycydami, które mogą gromadzić się w naszej krwi. Czysta
krew z dużą ilością czerwonych krwinek przenoszących tlen to
czynnik konieczny, by nasz organizm mógł prawidłowo
funkcjonować. Poza tym, chlorella obfituje w chlorofil. Chlorofil
jest substancją bardzo podobną do hemoglobiny, białka znajdującego
się w krwinkach czerwonych. Hemoglobina przenosi tlen, więc
dostarcza „paliwa” naszemu ciału. Chlorofil również
przenosi tlen w naszej krwi w organizmie i mózgu. Jedyna
różnica pomiędzy chlorofilem a hemoglobiną jest taka, że w
środku chlorofilu znajduje się molekuła magnezu, podczas gdy w
hemoglobinie znajduje się molekuła żelaza. Zawartość magnezu
jest istotna dla prawidłowego rytmu naszego serca. Ponadto,
chlorofil może wspomóc wytwarzanie czerwonych krwinek, więc
część naukowców już zaproponowała leczenie anemii
chlorofilem.

 

Poprawia
trawienie

 

Enzymy to ważne
substancje w naszym organizmie. Chlorella zawiera wiele różnych
typów enzymów potrzebnych naszemu ciału. Odkryto, ze
używanie Chlorelli poprawia cuchnące stolce. Poza tym odkryto, iż
chlorofil może pomóc w przypadku zaparcia.



Równoważy
pH

 

Nasz organizm musi
zachować równowagę pomiędzy zasadowością a kwasowością,
a równowaga ta powinna być obojętna, z wartością pH w
przedziale 7,2- 7,4. Niestety większość z nas je zbyt długo
gotowane, nadmiernie przetworzone jedzenie, fast food oraz pije
napoje ( pH około 2,7) każdego dnia. Większość z nas nie ma
neutralnej wartości pH w organizmie. Środowisko kwasowe może
prowadzić do wielu schorzeń, jednak takie choroby prawdopodobnie
nie wystąpią w środowisku zasadowym. Chlorella jest zasadowa. W
związku z tym spożywanie chlorelli może pomóc nam utrzymać
neutralną wartość pH.

 

Normalizuje
poziom cukru we krwi i równoważy ciśnienie krwi

 

Badania ukazały, że
chlorella może również pomóc normalizować poziom
cukru w naszej krwi w przypadku jego niskiego poziomu (hipoglikemia).
Prawidłowe poziomy cukru we krwi są konieczne, aby nasz mózg,
nasz metabolizm ciepła i energii działały prawidłowo. Poza tym,
wysokie ciśnienie jest jednym z głównych czynników
powodujących zawał serca i udar. Badania wykazały, że regularne
spożycie chlorelli obniża ciśnienie krwi i w dużej mierze
zapobiega udarom.

 

Organiczna
Chlorella w Proszku

 

Naszą organiczną
chlorellę w proszku mogą spożywać dorośli, osoby starsze i
dzieci powyżej dwóch lat. Zawiera wszystkie składniki
potrzebne do życia. Zaleca się dzienną dawkę 3-4 gramów
chlorelli. Najlepiej spożywać ją około pół godziny przed
posiłkiem w celu uzyskania optymalnych korzyści trawiennych.

 

Tabletki
Chlorella

 

Informacje dot.
składników odżywczych:

 


Organiczna Chlorella w Proszku


3000 mg


Energia


56 KJ / 13 kcal


Białko


<1.7g


Węglowodany


0.4g


Tłuszcze


0.5g

 







Glony Chlorella pomagają zachować dobry stan zdrowia, a w wielu sytuacjach kryzysowych mają

bezpośredni wpływ na poprawę zdrowia

. Kilka przykładów:

W celu poprawy wydolności organizmu u sportowców (także w przypadku przedwczesnej utraty energii) oraz w celu wzmocnienia wiązadeł, mięśni i stawów

W problemach z koncentracją i nauką

W okresie ciąży i w czasie karmienia piersią

W okresie wzrostu i rozwoju u dzieci

W celu wyrównania niedoborów substancji odżywczych

W celu usprawnienia detoksykacji organizmu

W celu wzmocnienia układu odpornościowego w infekcjach bakteryjnych, wirusowych, grzybowych, jak również po napromieniowaniu i chemioterapii

W celu zwiększenia odporności żołądka i jelit

W zaburzeniach krążenia, przemiany tłuszczów

Wzmocnienie oczu w przypadku nadwyrężenia wzroku spowodowanego zbyt długim przebywaniem w warunkach sztucznego oświetlenia i pracą przed komputerem

Zapobieganie zmianom wolno rodnikowym w nadmiernym stresie

W przewlekłym zmęczeniu i okresach zwiększonej regeneracji



Odtruwanie za pomocą glonów Chlorella!

Glony chlorella mają zdolność wiązania w jelitach różnych szkodliwych substancji. Wiązanie to jest na tyle silne, iż połączenia te mogą być wydalane z kałem jako cały, nierozerwalny kompleks. Poza tym proces odtruwania jest wspierany przez algi również w pozostałych komórkach organizmu poprzez zwiększenie aktywności enzymów, zaangażowanych w przemianę substancji toksycznych. Liczni terapeuci z całej Europy wymieniają się pozytywnymi doświadczeniami z chlorellą i zalecają jej stosowanie już w celu zapobiegania schorzeniom zdrowotnym spowodowanym zanieczyszczeniami środowiska.

Chlorella wpisała się na listę substancji podstawowych wykorzystywanych w procesach detoksykacyjnych spowodowanych różnymi substancjami. Bez wątpienia świadomość ekologiczna i podjęte środki ochrony środowiska w ostatnich latach przybrały znaczenia. Jednakże pomimo wszystko tysiące trujących substancji nieodłącznie towarzyszy nam na co dzień: metale ciężkie, służące w stomatologii jako wypełnienia (Amalgamaty), nikotyna, gazy wydechowe i inne trucizny oddechowe z powietrza lub z mieszkań, jak na przykład tekstylia czy środki spożywcze, które są tylko niewielkim procentem tych wszystkich substancji, których pozbywamy się każdego dnia. W ostatnim stuleciu tysiące potencjalnie trujących substancji zostało wprowadzonych przez człowieka do środowiska naturalnego. Jest to zdecydowanie zbyt krótki czas, aby dostosować zmiany genetyczne i wykształcić efektywny system odtruwający! Wprawdzie ludzki układ odpornościowy poprzez tysiąclecia nauczył się skutecznie walczyć ze szkodliwymi substancjami obecnymi w środowisku naturalnym, jednakże nie sprosta on skutecznej obronie przed „nowymi” substancjami toksycznymi powstającymi w laboratoriach. Co więcej, system odpornościowy człowieka staje się coraz bardziej aktywny i atakuje nawet nieszkodliwe substancje z nie mającą sensu przesadą. Powody tych alergicznych reakcji są do dzisiaj dla medycyny ogromną zagadką.

Wróćmy do szkodliwych substancji. Większość substancji trujących, z którymi mamy do czynienia na co dzień, występuje w niewielkiej koncentracji i jako nieproszone wnikają do ludzkiego organizmu, zupełnie niezauważalnie, gdyż są całkowicie pozbawione smaku lub zapachu. Toksyny, raz wniknąwszy, podstępnie rozprzestrzeniają się do wątroby, nerek, jelit, skóry aż do najgłębszych obszarów ciała (n.p. do mózgu, szpiku kości, tkanki łącznej), gdzie tworzą wciąż rosnące magazyny. Kwestią czasu jest niekontrolowany wybuch toksyn skumulowanych w tych magazynach, a wówczas pojawić się mogą przeróżne schorzenia – często dochodzi do takich sytuacji z pewnym opóźnieniem.

Protein 58.4
Fat 9.3
Carbohydrate 23.2
Fiber 0.3
Ash 4.2
Moisture 4.6
Calories 411 cal
Recommended usage: Start 1-2 grams per day. Increase gradually. Then around 3 grams per day.


Alga
niebieskozielona

 

Niebieskozielona
alga, znana pod fachową nazwą jako cyjanobaketria to mikroskopijne
organizmy naturalnie żyjące w jeziorach i strumieniach.
Niebieskozielona alga jest prawdopodobnie najstarszą lub pierwszą
formą życia. Zazwyczaj występuje w niewielkich ilościach.
Niebieskozielona alga może stać się bardzo liczna w ciepłych,
płytkich, spokojnych wodach o dużym nasłonecznieniu powierzchni.
Gdy tak się stanie, algi tworzą kwiaty, które zmieniają
kolor wody lub tworzą pływające sznury lub pianę na powierzchni
wody.

 

Agi to zdrowa
żywność o największej intensywności i doskonałym zbilansowaniu
składników odżywczych, posiadająca niezwykłą, kompletną
zawartość witamin, minerałów, aminokwasów,
niezbędnych kwasów tłuszczowych i żywych enzymów.

 

Algi
dostarczają ponad 80% tlenu na Ziemi i zapewniają podstawowy pokarm
niezliczonym roślinom i zwierzętom. Najlepsza alga niebieskozielona
pochodzi z jeziora Klamath w stanie Oregon, w USA, które jest
najbardziej alkalicznym jeziorem. Jezioro zasila podziemna woda
bogata w różnorodne minerały, co spowodowane jest nanosem
lawy. Niebieskozielona alga jest cennym naturalnym źródłem
witamin, minerałów, aminokwasów, przeciwutleniaczy i
niezbędnych kwasów tłuszczowych. Ma wysoką zawartość
białka (62%) oraz beta-karotenu i przeciwutleniaczy. Ma zawartość
białka do 62%, dużą zawartość beta-karotenu i innych
przeciwutleniaczy oraz jedną z najwyższych zawartości chlorofilu
oraz witaminy B12. Wpływa na dobre samopoczucie psychofizyczne.



img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img