img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.25 kg

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 52,00 zł
Niedostępny
szt.

 

 

 

Prosimy o kontakt osoby, które zakupiły produkt Chlorella BIO o numerze partii O.CH.-DF-160330 z datą przydatności 31.03.2019r. (zakup z 2016r.).

 

Produkt Rolnictwa Ekologicznego

 

Produkt certyfikowany przez AGRO BIO TEST

 

Nr certyfikatu: PL-EKO-07-13926

 

Rolnictwo spoza UE

 

 

 

Sposób stosowania:
1 łyżeczka proszku 2-3 razy dziennie, rozmieszać z wodą lub sokiem jarzynowym. Pić dużo wody w ciągu dnia!
Zaleca sie dlugotrwałe stosowanie. Dzieci połowę dawki.

Składniki :
Chlorella pyrenoidosa


Nasza nieprzetworzona organiczna chlorella ma połamane ściany komórkowe oraz jest zatwierdzona jako Organiczna przez UK Soil Association

 

Chlorella to jednokomórkowa zielona alga należąca do rodziny Zielenic (łac. Chlorophyta). Jest okrągła i ma około 2 do 10 μm średnicy. Chlorella zawiera włóknistą i nie trawioną przez organizm powłokę zewnętrzną oraz wewnętrzne składniki pokarmowe. Suszona chlorella zawiera około 45% białka, 20% tłuszczu, 20% węglowodanów, 5% błonnika oraz 10% minerałów i witamin. Dlatego też wiele osób uważa ją za atrakcyjne źródło pożywienia, gdyż jest bogata w białko i inne niezbędne składniki pokarmowe. Co istotniejsze, wiele spośród korzyści zdrowotnych jakie przynosi, zostało odkrytych przez różnych badaczy na całym świecie.

 

Oczyszczanie krwi i przenoszenie tlenu

 

Chlorella jest w stanie usunąć odpady metabolizmu z naszej krwi, ponieważ jej włóknisty materiał łączy się z metalami ciężkimi i pestycydami, które mogą gromadzić się w naszej krwi. Czysta krew z dużą ilością czerwonych krwinek przenoszących tlen to czynnik konieczny, by nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Poza tym, chlorella obfituje w chlorofil. Chlorofil jest substancją bardzo podobną do hemoglobiny, białka znajdującego się w krwinkach czerwonych. Hemoglobina przenosi tlen, więc dostarcza „paliwa” naszemu ciału. Chlorofil również przenosi tlen w naszej krwi w organizmie i mózgu. Jedyna różnica pomiędzy chlorofilem a hemoglobiną jest taka, że w środku chlorofilu znajduje się molekuła magnezu, podczas gdy w hemoglobinie znajduje się molekuła żelaza. Zawartość magnezu jest istotna dla prawidłowego rytmu naszego serca. Ponadto, chlorofil może wspomóc wytwarzanie czerwonych krwinek, więc część naukowców już zaproponowała leczenie anemii chlorofilem.

 

Poprawia trawienie

 

Enzymy to ważne substancje w naszym organizmie. Chlorella zawiera wiele różnych typów enzymów potrzebnych naszemu ciału. Odkryto, ze używanie Chlorelli poprawia cuchnące stolce. Poza tym odkryto, iż chlorofil może pomóc w przypadku zaparcia.

 

 


Równoważy pH

 

Nasz organizm musi zachować równowagę pomiędzy zasadowością a kwasowością, a równowaga ta powinna być obojętna, z wartością pH w przedziale 7,2- 7,4. Niestety większość z nas je zbyt długo gotowane, nadmiernie przetworzone jedzenie, fast food oraz pije napoje ( pH około 2,7) każdego dnia. Większość z nas nie ma neutralnej wartości pH w organizmie. Środowisko kwasowe może prowadzić do wielu schorzeń, jednak takie choroby prawdopodobnie nie wystąpią w środowisku zasadowym. Chlorella jest zasadowa. W związku z tym spożywanie chlorelli może pomóc nam utrzymać neutralną wartość pH.

 

Normalizuje poziom cukru we krwi i równoważy ciśnienie krwi

 

Badania ukazały, że chlorella może również pomóc normalizować poziom cukru w naszej krwi w przypadku jego niskiego poziomu (hipoglikemia). Prawidłowe poziomy cukru we krwi są konieczne, aby nasz mózg, nasz metabolizm ciepła i energii działały prawidłowo. Poza tym, wysokie ciśnienie jest jednym z głównych czynników powodujących zawał serca i udar. Badania wykazały, że regularne spożycie chlorelli obniża ciśnienie krwi i w dużej mierze zapobiega udarom.

 

Organiczna Chlorella w Proszku

 

Naszą organiczną chlorellę w proszku mogą spożywać dorośli, osoby starsze i dzieci powyżej dwóch lat. Zawiera wszystkie składniki potrzebne do życia. Zaleca się dzienną dawkę 3-4 gramów chlorelli. Najlepiej spożywać ją około pół godziny przed posiłkiem w celu uzyskania optymalnych korzyści trawiennych.

 

Tabletki Chlorella

 

Informacje dot. składników odżywczych:

 


Organiczna Chlorella w Proszku


3000 mg


Energia


56 KJ / 13 kcal


Białko


<1.7g


Węglowodany


0.4g


Tłuszcze


0.5g

 

 

 



Glony Chlorella pomagają zachować dobry stan zdrowia, a w wielu sytuacjach kryzysowych mają

bezpośredni wpływ na poprawę zdrowia

. Kilka przykładów:

W celu poprawy wydolności organizmu u sportowców (także w przypadku przedwczesnej utraty energii) oraz w celu wzmocnienia wiązadeł, mięśni i stawów

W problemach z koncentracją i nauką

W okresie ciąży i w czasie karmienia piersią

W okresie wzrostu i rozwoju u dzieci

W celu wyrównania niedoborów substancji odżywczych

W celu usprawnienia detoksykacji organizmu

W celu wzmocnienia układu odpornościowego w infekcjach bakteryjnych, wirusowych, grzybowych, jak również po napromieniowaniu i chemioterapii

W celu zwiększenia odporności żołądka i jelit

W zaburzeniach krążenia, przemiany tłuszczów

Wzmocnienie oczu w przypadku nadwyrężenia wzroku spowodowanego zbyt długim przebywaniem w warunkach sztucznego oświetlenia i pracą przed komputerem

Zapobieganie zmianom wolno rodnikowym w nadmiernym stresie

W przewlekłym zmęczeniu i okresach zwiększonej regeneracji



Odtruwanie za pomocą glonów Chlorella!

Glony chlorella mają zdolność wiązania w jelitach różnych szkodliwych substancji. Wiązanie to jest na tyle silne, iż połączenia te mogą być wydalane z kałem jako cały, nierozerwalny kompleks. Poza tym proces odtruwania jest wspierany przez algi również w pozostałych komórkach organizmu poprzez zwiększenie aktywności enzymów, zaangażowanych w przemianę substancji toksycznych. Liczni terapeuci z całej Europy wymieniają się pozytywnymi doświadczeniami z chlorellą i zalecają jej stosowanie już w celu zapobiegania schorzeniom zdrowotnym spowodowanym zanieczyszczeniami środowiska.

Chlorella wpisała się na listę substancji podstawowych wykorzystywanych w procesach detoksykacyjnych spowodowanych różnymi substancjami. Bez wątpienia świadomość ekologiczna i podjęte środki ochrony środowiska w ostatnich latach przybrały znaczenia. Jednakże pomimo wszystko tysiące trujących substancji nieodłącznie towarzyszy nam na co dzień: metale ciężkie, służące w stomatologii jako wypełnienia (Amalgamaty), nikotyna, gazy wydechowe i inne trucizny oddechowe z powietrza lub z mieszkań, jak na przykład tekstylia czy środki spożywcze, które są tylko niewielkim procentem tych wszystkich substancji, których pozbywamy się każdego dnia. W ostatnim stuleciu tysiące potencjalnie trujących substancji zostało wprowadzonych przez człowieka do środowiska naturalnego. Jest to zdecydowanie zbyt krótki czas, aby dostosować zmiany genetyczne i wykształcić efektywny system odtruwający! Wprawdzie ludzki układ odpornościowy poprzez tysiąclecia nauczył się skutecznie walczyć ze szkodliwymi substancjami obecnymi w środowisku naturalnym, jednakże nie sprosta on skutecznej obronie przed „nowymi” substancjami toksycznymi powstającymi w laboratoriach. Co więcej, system odpornościowy człowieka staje się coraz bardziej aktywny i atakuje nawet nieszkodliwe substancje z nie mającą sensu przesadą. Powody tych alergicznych reakcji są do dzisiaj dla medycyny ogromną zagadką.

Wróćmy do szkodliwych substancji. Większość substancji trujących, z którymi mamy do czynienia na co dzień, występuje w niewielkiej koncentracji i jako nieproszone wnikają do ludzkiego organizmu, zupełnie niezauważalnie, gdyż są całkowicie pozbawione smaku lub zapachu. Toksyny, raz wniknąwszy, podstępnie rozprzestrzeniają się do wątroby, nerek, jelit, skóry aż do najgłębszych obszarów ciała (n.p. do mózgu, szpiku kości, tkanki łącznej), gdzie tworzą wciąż rosnące magazyny. Kwestią czasu jest niekontrolowany wybuch toksyn skumulowanych w tych magazynach, a wówczas pojawić się mogą przeróżne schorzenia – często dochodzi do takich sytuacji z pewnym opóźnieniem.

Protein 58.4
Fat 9.3
Carbohydrate 23.2
Fiber 0.3
Ash 4.2
Moisture 4.6
Calories 411 cal
Recommended usage: Start 1-2 grams per day. Increase gradually. Then around 3 grams per day.


Alga niebieskozielona

 

Niebieskozielona alga, znana pod fachową nazwą jako cyjanobaketria to mikroskopijne organizmy naturalnie żyjące w jeziorach i strumieniach. Niebieskozielona alga jest prawdopodobnie najstarszą lub pierwszą formą życia. Zazwyczaj występuje w niewielkich ilościach. Niebieskozielona alga może stać się bardzo liczna w ciepłych, płytkich, spokojnych wodach o dużym nasłonecznieniu powierzchni. Gdy tak się stanie, algi tworzą kwiaty, które zmieniają kolor wody lub tworzą pływające sznury lub pianę na powierzchni wody.

 

Agi to zdrowa żywność o największej intensywności i doskonałym zbilansowaniu składników odżywczych, posiadająca niezwykłą, kompletną zawartość witamin, minerałów, aminokwasów, niezbędnych kwasów tłuszczowych i żywych enzymów.

 

Algi dostarczają ponad 80% tlenu na Ziemi i zapewniają podstawowy pokarm niezliczonym roślinom i zwierzętom. Najlepsza alga niebieskozielona pochodzi z jeziora Klamath w stanie Oregon, w USA, które jest najbardziej alkalicznym jeziorem. Jezioro zasila podziemna woda bogata w różnorodne minerały, co spowodowane jest nanosem lawy. Niebieskozielona alga jest cennym naturalnym źródłem witamin, minerałów, aminokwasów, przeciwutleniaczy i niezbędnych kwasów tłuszczowych. Ma wysoką zawartość białka (62%) oraz beta-karotenu i przeciwutleniaczy. Ma zawartość białka do 62%, dużą zawartość beta-karotenu i innych przeciwutleniaczy oraz jedną z najwyższych zawartości chlorofilu oraz witaminy B12. Wpływa na dobre samopoczucie psychofizyczne.

 

 

 

Prosimy o kontakt osoby, które zakupiły produkt Chlorella BIO o numerze partii O.CH.-DF-160330 z datą przydatności 31.03.2019r. (zakup z 2016r.).

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img