img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Extra uniwersalna mieszanka bezglutenowa - 500g

  • Cena brutto: 8,56 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Wyśmienity koncentrat do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

    Wartość odżywcza w 100 g:

    Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1554 kJ / 366 kcal

    Tłuszcz:  2,2 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  1,9 g

    Węglowodany:  86 g

    w tym cukry: 5,9 g

    Białko: 0,6 g

    Sól: 0,13 g

    Waga: 500g

     

    Przepis na chleb bezglutenowy:

    Skład

    500 g Uniwersalnej mieszanki bezglutenowej

    0,5 łyżeczki soli (5 g), 

    0,5 łyżeczki cukru (8 g),

    7 g drożdży w proszku,

    450 ml ciepłej wody,

    3 łyżki oleju (20 g)

    Przygotowanie: 

    Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąć go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27cm x 12cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach