Sklep jest nową platformą. Konta założone między 2006 a 2017 rokiem należy założyć ponownie.
Ceny zostały obniżone od 12% do 20% na wszystkich produktach w sklepie, ale jednocześnie nie udzielamy już rabatów.
img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Ciasto miodowe - mieszanka do wypieku - 2.5 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 41,80 zł
szt.

Mieszanka na ciasto miodowe

 



 

Skład: mąka pszenna, cukier, mąka
ziemniaczana, skrobia modyfikowana, substancja spulchniająca –
węglan sodu, serwatka w proszku, skoncentrowane puree owocowe
(jabłko, gruszka), syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory, syrop
glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, miód, błonnik
pszenny, olej palmowy, enzymy pszeniczne

 



 

Sposób przygotowania:

 

500g mieszanki na ciasto miodowe

 

250g oleju lub masła

 

250g jajek (5 dużych)

 



 

Wszystkie składniki miksować na
wolnych obrotach przez 5min. Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem
i wysypanej bułką blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) o
wym. 30x20cm. Piec w temp. 170 st. C przez 35-45min (przed wyjęciem
sprawdzić patyczkiem czy wypieczone).

 



 



 



 

Ciasto nadaje się idealnie do
tworzenia ciast deserowych na jego bazie. Aby wykonać ciasto takie
jak w naszej propozycji podania, przygotuj dodatkowo:

 



 

- na wierzch ciasta

 

500g orzechów włoskich

 

150g masła

 

3 łyżki miodu

 

3 łyżki brązowego cukru

 



 

- na krem

 

800ml mleka

 

1 duży budyń waniliowy w proszku

 

4 łyżki cukru

 

2 łyżki mąki ziemniaczanej

 

1 łyżka maki pszennej

 

200g masła

 

ew. pół łyżeczki mielonych nasion
wanilii

 



 

Upieczone i ostudzone ciasto przekrój
wzdłuż na pół. Przygotuj krem: 600ml mleka zagotuj z cukrem.
Budyń, wanilię oraz mąki rozmieszaj w pozostałej porcji i wlej do
gotującego się mleka. Szybko i energicznie rozmieszaj i odstaw do
całkowitego ostudzenia. 200 g masła rozmiksuj na wysokich obrotach
i dodawaj małymi porcjami ostudzony budyń cały czas miksując.
Gotową masę wyłóż pomiędzy przygotowane warstwy ciasta.
Przygotuj orzechowy wierzch: orzechy lekko rozdrobnij i upraż
ostrożnie na suchej patelni lub w piekarniku (uważaj, żeby nie
spalić). W garnku rozpuść masło, cukier i miód, dodaj uprażone
orzechy, wymieszaj i udekoruj wierzch ciasta. Odstaw do ostudzenia.

 



 

Smacznego!

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img