img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

PO 4 LATACH PRZERWY DO SKLEPU POWRÓCIŁY PRODUKTY FIRMY AMANPRANA

img
PRODUCENT:

Ciasto miodowe - mieszanka do wypieku - 1 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Cena brutto: 19,36 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Mieszanka na ciasto miodowe

     



     

    Skład: mąka pszenna, cukier, mąka
    ziemniaczana, skrobia modyfikowana, substancja spulchniająca –
    węglan sodu, serwatka w proszku, skoncentrowane puree owocowe
    (jabłko, gruszka), syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory, syrop
    glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, miód, błonnik
    pszenny, olej palmowy, enzymy pszeniczne

     



     

    Sposób przygotowania:

     

    500g mieszanki na ciasto miodowe

     

    250g oleju lub masła

     

    250g jajek (5 dużych)

     



     

    Wszystkie składniki miksować na
    wolnych obrotach przez 5min. Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem
    i wysypanej bułką blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) o
    wym. 30x20cm. Piec w temp. 170 st. C przez 35-45min (przed wyjęciem
    sprawdzić patyczkiem czy wypieczone).

     



     



     



     

    Ciasto nadaje się idealnie do
    tworzenia ciast deserowych na jego bazie. Aby wykonać ciasto takie
    jak w naszej propozycji podania, przygotuj dodatkowo:

     



     

    - na wierzch ciasta

     

    500g orzechów włoskich

     

    150g masła

     

    3 łyżki miodu

     

    3 łyżki brązowego cukru

     



     

    - na krem

     

    800ml mleka

     

    1 duży budyń waniliowy w proszku

     

    4 łyżki cukru

     

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

     

    1 łyżka maki pszennej

     

    200g masła

     

    ew. pół łyżeczki mielonych nasion
    wanilii

     



     

    Upieczone i ostudzone ciasto przekrój
    wzdłuż na pół. Przygotuj krem: 600ml mleka zagotuj z cukrem.
    Budyń, wanilię oraz mąki rozmieszaj w pozostałej porcji i wlej do
    gotującego się mleka. Szybko i energicznie rozmieszaj i odstaw do
    całkowitego ostudzenia. 200 g masła rozmiksuj na wysokich obrotach
    i dodawaj małymi porcjami ostudzony budyń cały czas miksując.
    Gotową masę wyłóż pomiędzy przygotowane warstwy ciasta.
    Przygotuj orzechowy wierzch: orzechy lekko rozdrobnij i upraż
    ostrożnie na suchej patelni lub w piekarniku (uważaj, żeby nie
    spalić). W garnku rozpuść masło, cukier i miód, dodaj uprażone
    orzechy, wymieszaj i udekoruj wierzch ciasta. Odstaw do ostudzenia.

     



     

    Smacznego!

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach