img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Ciasto czekoladowe Maestro - mieszanka do wypieku - 1 kg

  • Cena brutto: 25,45 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Mieszanka na ciasto czekoladowe Maestro

     



     

    Skład: mąka pszenna, cukier, skrobia
    ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop
    glukozowy, emulgatory, serwatka w proszku, substancja spulchniająca
    – węglan sodu, czekolada w proszku, substancja zagęszczająca –
    guma ksantanowa

     



     

    Sposób przygotowania:

     

    500g mieszanki na ciasto czekoladowe
    Maestro

     

    330g jajek (6 dużych)

     

    35g wody

     



     

    Wszystkie składniki miksować na
    wysokich obrotach przez 10min. Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem
    i wysypanej bułką blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) o
    śr. 25cm. Piec w temp. 170 st. C przez ok. 45min (przed wyjęciem
    sprawdzić patyczkiem czy wypieczone).

     



     

    Ciasto nadaje się idealnie do
    tworzenia ciast deserowych na jego bazie. Aby wykonać ciasto takie
    jak w naszej propozycji podania, przygotuj dodatkowo:

     



     

    750ml śmietanki 30%

     

    3 op. „śmietan-fixu”

     

    kakao do ozdoby

     

    ew. wiśnie z syropu

     



     

    Upieczone i ostudzone ciasto przekrój
    wzdłuż na pół. Przygotuj krem: dobrze schłodzoną śmietanę
    ubij przez chwilę na wysokich obrotach, wsyp śmietan-fix i miksuj
    jeszcze chwilę do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany.
    Masę podziel na pół, jedną połowę wyłóż pomiędzy
    przygotowane warstwy ciasta (możesz dodać wiśnie). Drugą połową
    ozdób wierzch ciasta (możesz dodać wiśnie lub zrobić dekoracyjne
    wzorki z kakao). Odstaw do ostudzenia.

     



     

    Smacznego!

     



     



    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach