Sklep internetowy: www.bogutynmlyn.pl
Proteiny ryżowe w proszku (Rumunia) - 500g
previous next contents

orkisz

Proteiny ryżowe w proszku wytwarzane są z ryżu.
Musimy jeść białko każdego dnia gdyż mięśnie i tkanki go potrzebują. Takie białko w proszku spożywane codziennie może poprawić stan naszego układu odpornościowego, ułatwia gojenie się ran, korzystnie wpływa na skórę.

Możesz spożywać proteiny ryżowe codziennie nawet jeśli nie jesteś kulturystą. Może przyczyniać się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.

Proteiny ryżowe polecamy w diecie Dukana ze względu na wyjątkowy (jak na produkt zbożowy) zestaw składników odżywczych:

 

Białko

78.90%

Tłuszcz

3.9%

Węglowodany

10.65%

Błonnik

4.01%

Jak widać powyżej, zawierają bardzo dużo białka, bo prawie 80%, bardzo mało tłuszczu (4%) oraz niewiele węglowodanów (ok. 11%). Proteiny ryżowe mogą być stosowane jako dodatek do potraw w diecie dr. Dukana - np. dodatek do placuszków z otrąb owsianych, lub babeczek twarogowych i wielu innych przepisów. Mały dodatek tych protein sprawia, że dieta nie tracąc na swojej skuteczności, zostaje wzbogacona o bardzo przyjemny zbożowy smak (którego próżno szukać w 3 pierwszych jej etapach), ciekawą konsystencję (prawie jak produkt z mąki) i dodatkowe białko pochodzące z innego źródła niż mięso, ryby i nabiał.

 

 

 

Proteiny ryżowe w proszku wytwarzane są z ryżu.
Musimy jeść białko każdego dnia gdyż mięśnie i tkanki go potrzebują. Takie białko w proszku spożywane codziennie może poprawić stan naszego układu odpornościowego, ułatwia gojenie się ran, korzystnie wpływa na skórę.

Możesz spożywać proteiny ryżowe codziennie nawet jeśli nie jesteś kulturystą. Może przyczyniać się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.

previous next contents

Valid HTML 4.0!