Sklep internetowy: www.bogutynmlyn.pl
Automat do wyrobu mleka sojowego obudowa metalowa
previous next contents

orkisz

Przedstawiamy rewelacyjne, w pełni zautomatyzowane urządzenie do domowego wyrobu mleka sojowego. W ostatnich latach soja zyskuje coraz większe znaczenie w diecie Polaków. Jest produktem bogatym w białko, będącym ważnym składnikiem wielu potraw. Mleko otrzymywane poprzez rozparzanie i odpowiednie mielenie ziaren soi jest bogate w substancje odżywcze oraz nie zawiera białek zwierzęcych, które są przyczyną wielu alergii. Mleko przygotowane za pomocą oferowanego Państwu urządzenia doskonale nadaje się jako substytut mleka zwierzęcego dla alergików czy wegetarian. Posiada wszystkie właściwości odżywcze napojów sojowych dostępnych w sklepach oraz charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem, którego nie osiąga się w przemysłowej produkcji napoju.




1- część robocza wraz z panelem sterowania i otworem zasypowym (NIE WOLNO ZANURZAĆ W WODZIE ! )

2- ostrze rozdrabniacza soi

3- element grzewczy urządzenia - wykonany z wysokiej jakości stali. Grzałka jest umiejscowiona wokół sitka, gdzie płyn jest mieszany mechanicznie, co powoduje równomierne nagrzewanie się napoju. W odróżnieniu od innych, niefirmowych urządzeń, w których element grzewczy jest zainstalowany w dnie, zastosowany w naszym urządzeniu sposób ogrzewania płynu nie powoduje przypalania osadu i gwarantuje doskonały smak.

4- pojemnik do odmierzania ilości soi

5- ociekacz

6- filtr (sitko)

7- zbiornik na wodę

8- przewód zasilający

Urządzenie, oprócz podstawowej funkcji produkcji napoju sojowego, jest zaprogramowane również do wytwarzania pasty oraz rozparzania ziaren. Urządzenie jest proste w obsłudze (przygotowanie żądanego produktu sprowadza się do wlania wody, zasypania ziaren i wyboru programu) oraz posiada wiele zastosowań.



Oto jak w 5 prostych krokach przygotują Państwo za pomocą naszego urządzenia znakomite przetwory z soi:

1. Nalać czystej wody do zbiornika (7) do poziomu pomiędzy oznaczeniem 1,1l a 1,3l .

2. Zamontować filtr (sitko) (6) w części roboczej urządzenia (1). W tym celu należy osadzić filtr (sitko) na części roboczej i przekręcić go w lewo (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Upewnić się, czy filtr (sitko) został poprawnie zainstalowany. Filtr musi ściśle przylegać do maszyny, nie mogą występować żadne luzy. UWAGA! eksploatacja urządzenia z nieprawidłowo zainstalowanym filtrem może być niebezpieczna oraz spowodować awarię maszyny.

3. Wsypać ziarno sojowe (suche – jedna miarka, wilgotne – dwie miarki) przez otwór zasypu ziarna w górnej części obudowy urządzenia. Zamknąć pokrywkę otworu zasypowego (1).

4. Włączyć maszynę do prądu. Lampka kontrolna się zaświeci. Następnie przyciskiem wyboru (Select), wybrać rodzaj przygotowywanego produktu: pasta (lampka czerwona), mleko (lampka żółta), rozparzanie ziaren (lampka zielona). Po dokonaniu wyboru uruchomić urządzenie za pomocą przycisku włączenia (On) . Odczekać około 20 minut, aż urządzenie zakomunikuje dźwiękiem (melodyjką) o ukończeniu procesu przygotowania danego produktu.

Maszyna przełączy się automatycznie na funkcję podgrzewania. Funkcja ta jest aktywna 30 minut. Po tym czasie urządzenie się wyłączy.

5. Odłączyć maszynę od prądu. Wyjąć część roboczą urządzenia z pojemnika i odstawić do ociekacza (5). Przelać mleko sojowe z pojemnika maszyny do przygotowanego naczynia.



Za pomocą oferowanego urządzenia można przetwarzać nie tylko ziarna soi, lecz także inne rośliny strączkowe, ryż czy zboża. Dzięki oferowanemu przez nas urządzeniu odkryją Państwo nowe, niepowtarzalne smaki, zaś dieta eliminacyjna przestanie być utrapieniem, a stanie się przyjemnością i inspiracją do tworzenia coraz nowszych i smaczniejszych potraw.

Przedstawiamy rewelacyjne, w pełni zautomatyzowane urządzenie do domowego wyrobu mleka sojowego. W ostatnich latach soja zyskuje coraz większe znaczenie w diecie Polaków. Jest produktem bogatym w białko, będącym ważnym składnikiem wielu potraw. Mleko otrzymywane poprzez rozparzanie i odpowiednie mielenie ziaren soi jest bogate w substancje odżywcze oraz nie zawiera białek zwierzęcych, które są przyczyną wielu alergii. Mleko przygotowane za pomocą oferowanego Państwu urządzenia doskonale nadaje się jako substytut mleka zwierzęcego dla alergików czy wegetarian. Posiada wszystkie właściwości odżywcze napojów sojowych dostępnych w sklepach oraz charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem, którego nie osiąga się w przemysłowej produkcji napoju.




1- część robocza wraz z panelem sterowania i otworem zasypowym (NIE WOLNO ZANURZAĆ W WODZIE ! )

2- ostrze rozdrabniacza soi

3- element grzewczy urządzenia - wykonany z wysokiej jakości stali. Grzałka jest umiejscowiona wokół sitka, gdzie płyn jest mieszany mechanicznie, co powoduje równomierne nagrzewanie się napoju. W odróżnieniu od innych, niefirmowych urządzeń, w których element grzewczy jest zainstalowany w dnie, zastosowany w naszym urządzeniu sposób ogrzewania płynu nie powoduje przypalania osadu i gwarantuje doskonały smak.

4- pojemnik do odmierzania ilości soi

5- ociekacz

6- filtr (sitko)

7- zbiornik na wodę

8- przewód zasilający

Urządzenie, oprócz podstawowej funkcji produkcji napoju sojowego, jest zaprogramowane również do wytwarzania pasty oraz rozparzania ziaren. Urządzenie jest proste w obsłudze (przygotowanie żądanego produktu sprowadza się do wlania wody, zasypania ziaren i wyboru programu) oraz posiada wiele zastosowań.



Oto jak w 5 prostych krokach przygotują Państwo za pomocą naszego urządzenia znakomite przetwory z soi:

1. Nalać czystej wody do zbiornika (7) do poziomu pomiędzy oznaczeniem 1,1l a 1,3l .

2. Zamontować filtr (sitko) (6) w części roboczej urządzenia (1). W tym celu należy osadzić filtr (sitko) na części roboczej i przekręcić go w lewo (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Upewnić się, czy filtr (sitko) został poprawnie zainstalowany. Filtr musi ściśle przylegać do maszyny, nie mogą występować żadne luzy. UWAGA! eksploatacja urządzenia z nieprawidłowo zainstalowanym filtrem może być niebezpieczna oraz spowodować awarię maszyny.

3. Wsypać ziarno sojowe (suche – jedna miarka, wilgotne – dwie miarki) przez otwór zasypu ziarna w górnej części obudowy urządzenia. Zamknąć pokrywkę otworu zasypowego (1).

4. Włączyć maszynę do prądu. Lampka kontrolna się zaświeci. Następnie przyciskiem wyboru (Select), wybrać rodzaj przygotowywanego produktu: pasta (lampka czerwona), mleko (lampka żółta), rozparzanie ziaren (lampka zielona). Po dokonaniu wyboru uruchomić urządzenie za pomocą przycisku włączenia (On) . Odczekać około 20 minut, aż urządzenie zakomunikuje dźwiękiem (melodyjką) o ukończeniu procesu przygotowania danego produktu.

Maszyna przełączy się automatycznie na funkcję podgrzewania. Funkcja ta jest aktywna 30 minut. Po tym czasie urządzenie się wyłączy.

5. Odłączyć maszynę od prądu. Wyjąć część roboczą urządzenia z pojemnika i odstawić do ociekacza (5). Przelać mleko sojowe z pojemnika maszyny do przygotowanego naczynia.



Za pomocą oferowanego urządzenia można przetwarzać nie tylko ziarna soi, lecz także inne rośliny strączkowe, ryż czy zboża. Dzięki oferowanemu przez nas urządzeniu odkryją Państwo nowe, niepowtarzalne smaki, zaś dieta eliminacyjna przestanie być utrapieniem, a stanie się przyjemnością i inspiracją do tworzenia coraz nowszych i smaczniejszych potraw.

 

Wyprodukowano w Chinach.

Gwarancja - 12 miesięcy od daty zakupu.

previous next contents

Valid HTML 4.0!