BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3018     Dostępnych w magazynie: 1369
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 200 g NATURYA
Producent:   Naturya


Dostępna ilość : brak/oczekujemy dostawy



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 69.90 PLN



Produkt chwilowo niedostępny.
Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
klos.michal: pamiętam jak kiedyś przeczytałem że dobry suplement jak jest żywy to po dodaniu wody utlenionej się pieni... sprawdzałem i faktycznie tak jest :)
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje


Sposób stosowania:
1 łyżeczka proszku 2-3 razy dziennie, rozmieszać z wodą lub sokiem jarzynowym. Pić dużo wody w ciągu dnia!
Zaleca sie dlugotrwałe stosowanie. Dzieci połowę dawki.

Składniki :
Chlorella pyrenoidosa

Nasza nieprzetworzona organiczna chlorella ma połamane ściany komórkowe oraz jest zatwierdzona jako Organiczna przez UK Soil Association

Chlorella to jednokomórkowa zielona alga należąca do rodziny Zielenic (łac. Chlorophyta). Jest okrągła i ma około 2 do 10 μm średnicy. Chlorella zawiera włóknistą i nie trawioną przez organizm powłokę zewnętrzną oraz wewnętrzne składniki pokarmowe. Suszona chlorella zawiera około 45% białka, 20% tłuszczu, 20% węglowodanów, 5% błonnika oraz 10% minerałów i witamin. Dlatego też wiele osób uważa ją za atrakcyjne źródło pożywienia, gdyż jest bogata w białko i inne niezbędne składniki pokarmowe. Co istotniejsze, wiele spośród korzyści zdrowotnych jakie przynosi, zostało odkrytych przez różnych badaczy na całym świecie.

Oczyszczanie krwi i przenoszenie tlenu

Chlorella jest w stanie usunąć odpady metabolizmu z naszej krwi, ponieważ jej włóknisty materiał łączy się z metalami ciężkimi i pestycydami, które mogą gromadzić się w naszej krwi. Czysta krew z dużą ilością czerwonych krwinek przenoszących tlen to czynnik konieczny, by nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Poza tym, chlorella obfituje w chlorofil. Chlorofil jest substancją bardzo podobną do hemoglobiny, białka znajdującego się w krwinkach czerwonych. Hemoglobina przenosi tlen, więc dostarcza „paliwa” naszemu ciału. Chlorofil również przenosi tlen w naszej krwi w organizmie i mózgu. Jedyna różnica pomiędzy chlorofilem a hemoglobiną jest taka, że w środku chlorofilu znajduje się molekuła magnezu, podczas gdy w hemoglobinie znajduje się molekuła żelaza. Zawartość magnezu jest istotna dla prawidłowego rytmu naszego serca. Ponadto, chlorofil może wspomóc wytwarzanie czerwonych krwinek, więc część naukowców już zaproponowała leczenie anemii chlorofilem.

Poprawia trawienie

Enzymy to ważne substancje w naszym organizmie. Chlorella zawiera wiele różnych typów enzymów potrzebnych naszemu ciału. Odkryto, ze używanie Chlorelli poprawia cuchnące stolce. Poza tym odkryto, iż chlorofil może pomóc w przypadku zaparcia.

Równoważy pH

Nasz organizm musi zachować równowagę pomiędzy zasadowością a kwasowością, a równowaga ta powinna być obojętna, z wartością pH w przedziale 7,2- 7,4. Niestety większość z nas je zbyt długo gotowane, nadmiernie przetworzone jedzenie, fast food oraz pije napoje ( pH około 2,7) każdego dnia. Większość z nas nie ma neutralnej wartości pH w organizmie. Środowisko kwasowe może prowadzić do wielu schorzeń, jednak takie choroby prawdopodobnie nie wystąpią w środowisku zasadowym. Chlorella jest zasadowa. W związku z tym spożywanie chlorelli może pomóc nam utrzymać neutralną wartość pH.

Normalizuje poziom cukru we krwi i równoważy ciśnienie krwi

Badania ukazały, że chlorella może również pomóc normalizować poziom cukru w naszej krwi w przypadku jego niskiego poziomu (hipoglikemia). Prawidłowe poziomy cukru we krwi są konieczne, aby nasz mózg, nasz metabolizm ciepła i energii działały prawidłowo. Poza tym, wysokie ciśnienie jest jednym z głównych czynników powodujących zawał serca i udar. Badania wykazały, że regularne spożycie chlorelli obniża ciśnienie krwi i w dużej mierze zapobiega udarom.

Organiczna Chlorella w Proszku

Naszą organiczną chlorellę w proszku mogą spożywać dorośli, osoby starsze i dzieci powyżej dwóch lat. Zawiera wszystkie składniki potrzebne do życia. Zaleca się dzienną dawkę 3-4 gramów chlorelli. Najlepiej spożywać ją około pół godziny przed posiłkiem w celu uzyskania optymalnych korzyści trawiennych.

Tabletki Chlorella

Informacje dot. składników odżywczych:

Organiczna Chlorella w Proszku

3000 mg

Energia

56 KJ / 13 kcal

Białko

<1.7g

Węglowodany

0.4g

Tłuszcze

0.5g




Glony Chlorella pomagają zachować dobry stan zdrowia, a w wielu sytuacjach kryzysowych mają

bezpośredni wpływ na poprawę zdrowia

. Kilka przykładów:

W celu poprawy wydolności organizmu u sportowców (także w przypadku przedwczesnej utraty energii) oraz w celu wzmocnienia wiązadeł, mięśni i stawów

W problemach z koncentracją i nauką

W okresie ciąży i w czasie karmienia piersią

W okresie wzrostu i rozwoju u dzieci

W celu wyrównania niedoborów substancji odżywczych

W celu usprawnienia detoksykacji organizmu

W celu wzmocnienia układu odpornościowego w infekcjach bakteryjnych, wirusowych, grzybowych, jak również po napromieniowaniu i chemioterapii

W celu zwiększenia odporności żołądka i jelit

W zaburzeniach krążenia, przemiany tłuszczów

Wzmocnienie oczu w przypadku nadwyrężenia wzroku spowodowanego zbyt długim przebywaniem w warunkach sztucznego oświetlenia i pracą przed komputerem

Zapobieganie zmianom wolno rodnikowym w nadmiernym stresie

W przewlekłym zmęczeniu i okresach zwiększonej regeneracji



Odtruwanie za pomocą glonów Chlorella!

Glony chlorella mają zdolność wiązania w jelitach różnych szkodliwych substancji. Wiązanie to jest na tyle silne, iż połączenia te mogą być wydalane z kałem jako cały, nierozerwalny kompleks. Poza tym proces odtruwania jest wspierany przez algi również w pozostałych komórkach organizmu poprzez zwiększenie aktywności enzymów, zaangażowanych w przemianę substancji toksycznych. Liczni terapeuci z całej Europy wymieniają się pozytywnymi doświadczeniami z chlorellą i zalecają jej stosowanie już w celu zapobiegania schorzeniom zdrowotnym spowodowanym zanieczyszczeniami środowiska.

Chlorella wpisała się na listę substancji podstawowych wykorzystywanych w procesach detoksykacyjnych spowodowanych różnymi substancjami. Bez wątpienia świadomość ekologiczna i podjęte środki ochrony środowiska w ostatnich latach przybrały znaczenia. Jednakże pomimo wszystko tysiące trujących substancji nieodłącznie towarzyszy nam na co dzień: metale ciężkie, służące w stomatologii jako wypełnienia (Amalgamaty), nikotyna, gazy wydechowe i inne trucizny oddechowe z powietrza lub z mieszkań, jak na przykład tekstylia czy środki spożywcze, które są tylko niewielkim procentem tych wszystkich substancji, których pozbywamy się każdego dnia. W ostatnim stuleciu tysiące potencjalnie trujących substancji zostało wprowadzonych przez człowieka do środowiska naturalnego. Jest to zdecydowanie zbyt krótki czas, aby dostosować zmiany genetyczne i wykształcić efektywny system odtruwający! Wprawdzie ludzki układ odpornościowy poprzez tysiąclecia nauczył się skutecznie walczyć ze szkodliwymi substancjami obecnymi w środowisku naturalnym, jednakże nie sprosta on skutecznej obronie przed „nowymi” substancjami toksycznymi powstającymi w laboratoriach. Co więcej, system odpornościowy człowieka staje się coraz bardziej aktywny i atakuje nawet nieszkodliwe substancje z nie mającą sensu przesadą. Powody tych alergicznych reakcji są do dzisiaj dla medycyny ogromną zagadką.

Wróćmy do szkodliwych substancji. Większość substancji trujących, z którymi mamy do czynienia na co dzień, występuje w niewielkiej koncentracji i jako nieproszone wnikają do ludzkiego organizmu, zupełnie niezauważalnie, gdyż są całkowicie pozbawione smaku lub zapachu. Toksyny, raz wniknąwszy, podstępnie rozprzestrzeniają się do wątroby, nerek, jelit, skóry aż do najgłębszych obszarów ciała (n.p. do mózgu, szpiku kości, tkanki łącznej), gdzie tworzą wciąż rosnące magazyny. Kwestią czasu jest niekontrolowany wybuch toksyn skumulowanych w tych magazynach, a wówczas pojawić się mogą przeróżne schorzenia – często dochodzi do takich sytuacji z pewnym opóźnieniem.

Protein 58.4
Fat 9.3
Carbohydrate 23.2
Fiber 0.3
Ash 4.2
Moisture 4.6
Calories 411 cal
Recommended usage: Start 1-2 grams per day. Increase gradually. Then around 3 grams per day.

Alga niebieskozielona

Niebieskozielona alga, znana pod fachową nazwą jako cyjanobaketria to mikroskopijne organizmy naturalnie żyjące w jeziorach i strumieniach. Niebieskozielona alga jest prawdopodobnie najstarszą lub pierwszą formą życia. Zazwyczaj występuje w niewielkich ilościach. Niebieskozielona alga może stać się bardzo liczna w ciepłych, płytkich, spokojnych wodach o dużym nasłonecznieniu powierzchni. Gdy tak się stanie, algi tworzą kwiaty, które zmieniają kolor wody lub tworzą pływające sznury lub pianę na powierzchni wody.

Agi to zdrowa żywność o największej intensywności i doskonałym zbilansowaniu składników odżywczych, posiadająca niezwykłą, kompletną zawartość witamin, minerałów, aminokwasów, niezbędnych kwasów tłuszczowych i żywych enzymów.

Algi dostarczają ponad 80% tlenu na Ziemi i zapewniają podstawowy pokarm niezliczonym roślinom i zwierzętom. Najlepsza alga niebieskozielona pochodzi z jeziora Klamath w stanie Oregon, w USA, które jest najbardziej alkalicznym jeziorem. Jezioro zasila podziemna woda bogata w różnorodne minerały, co spowodowane jest nanosem lawy. Niebieskozielona alga jest cennym naturalnym źródłem witamin, minerałów, aminokwasów, przeciwutleniaczy i niezbędnych kwasów tłuszczowych. Ma wysoką zawartość białka (62%) oraz beta-karotenu i przeciwutleniaczy. Ma zawartość białka do 62%, dużą zawartość beta-karotenu i innych przeciwutleniaczy oraz jedną z najwyższych zawartości chlorofilu oraz witaminy B12. Wpływa na dobre samopoczucie psychofizyczne.





Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii


 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Napoje z całymi owocami
Koszyki rozrostowe


Mieszanka chlebowa - CHLEB PURPURAT (purpurowy) - 10 kg + ...

Marek: Wspaniały smak i zdrowy - polecam :)


Żelatyna w listkach PREMIUM - 100g - około 40 listków

pani dukanowa :): świetna żelatyna. występuje w większości przepisów dr. dukana. bardzo łatwa w użyciu







Kategoria: STRZAŁ W 10 !!

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE  


Oferta naszego sklepu jest dostępna w Pasażu Handlowym mBanku - co jest gwarancją najwyższej jakości sprzedawanych towarów i usług.